Verfrissende traditie

Blanche de Bruges ligt niet alleen qua naam, maar ook qua smaak extra fris in de mond. Ontdek ons traditioneel witbier met een verfrissende twist. 

Het verhaal   Het bier

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier tafel

Het verhaal

Al vijf generaties lang brouwt de familie Vanneste witbier in Brugge. Vandaag is Xavier Vanneste de laatste brouwer in de familie om deze eeuwenoude traditie verder te zetten.  

Blanche De Bruges heeft een dubbele naam en is ook wel gekend als 'Brugs Tarwebier'. Het bier wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele familierecept. Het onderscheidt zich van andere witbieren door het gebruik van ruwe, ongemoute tarwe en 100% Belgische hop.

Het is een traditioneel witbier, maar met een verfrissende twist. Geniet dus met volle teugen van deze dorstlesser of gebruik hem in jouw volgende biercocktail! Aan jou de keuze.

Ontdek het verhaal

Blanche de Bruges Brugs Tarwebier logo glas

Onze brouwerij

In Brouwerij De Halve Maan wordt in Brugge al 5 eeuwen onafgebroken gebrouwen. Sinds 1856 is de brouwerij in handen van de brouwersfamilie Maes-Vanneste, die al generaties lang de roerstok doorgeven. Met die eeuwenoude traditie brouwt De Halve Maan het verfrissende 'Blanche De Bruges' witbier, volgens het unieke familierecept. 

De historische brouwerij is intussen uitgegroeid tot een iconische plek in de stad. Wij zijn dan ook één van de meeste bezochte brouwerijen van het land, met bezoekers van overal ter wereld.

Over de brouwerij

Brouwzaal Brouwerij De Halve Maan

Webshop

Op zoek naar de juiste Blanche De Bruges glazen, onze unieke cocktailbox met receptenboekje of andere leuke biergadgets? In onze webshop vind je alles terug! 

Naar de webshop