De brouwerij

In het hart van Brugge ligt Brouwerij De Halve Maan, thuishaven van onze Blanche de Bruges. Ontdek het verhaal van een brouwersfamilie die altijd is blijven geloven in authentiek Brugs bier.

Brouwzaal Brouwerij De Halve Maan

Een authentieke huisbrouwerij

In Brouwerij De Halve Maan wordt in Brugge al 5 eeuwen onafgebroken gebrouwen. Sinds 1856 is de brouwerij in handen van de brouwersfamilie Maes-Vanneste, die al generaties lang de roerstok doorgeven. Met die eeuwenoude traditie brouwt De Halve Maan het verfrissende 'Blanche De Bruges' witbier, volgens het unieke familierecept. 

De historische brouwerij is intussen uitgegroeid tot een iconische plek in de stad. Wij zijn dan ook één van de meeste bezochte brouwerijen van het land, met bezoekers van overal ter wereld.

Over onze brouwerij

Brouwerij De Halve Maan poort ingang Walplein Brugge

Ontdek onze rijke geschiedenis

Onze brouwerij is intussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste trekpleisters van Brugge, met jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers. Tijdens een rondleiding in de brouwerij werp je een blik achter de schermen van onze familiale brouwerij. Onze gidsen dompelen je graag onder in de rijke geschiedenis van De Halve Maan. Tegelijkertijd word je getrakteerd op betoverende uitzichten over het pittoreske Brugge. 

Zo’n bezoek kan weleens dorst opwekken! Geen betere oplossing dan af te sluiten met een welverdiend glas bier. In onze brouwerij kan je trouwens, als de enige plek ter wereld, genieten van een ongefilterde Brugse Zot of Straffe Hendrik.

Brouwerijbezoek

Paard en kar Brouwerij De Halve Maan

Bezoek onze website

Halve Maan website