Het verhaal

Al 5 generaties lang wordt door de familie Vanneste witbier gebrouwen in Brugge. Ontdek het verhaal achter één van de meest authentieke Belgische witbieren. 

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier fles halslabel wapenschild Vanneste

Het ontstaan

Het verhaal van het legendarische witbier Blanche De Bruges start in 1983. De originele bezieler, Paul Vanneste, brouwde het verfrissende witbier voor het eerst volgens de Vanneste familietraditie. In die tijd waren er in België niet veel witbieren op de markt.

Al snel werd het bier gesmaakt in heel het land en groeide het zelf uit tot het 2de grootste witbier in België. Je kan dus stellen dat Paul Vanneste aan de wieg stond van de revival van witbier.

Vandaag zet Xavier Vanneste, zijn neef, het verhaal van dit witbier verder. Zo wordt nog steeds het originele receptuur met ruwe ongemoute tarwe gebruikt, maar ook de 100% Belgische Magnum hop en de oorspronkelijke giststam. 

 

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier koets markt Brugge

Het bier

Blanche de Bruges heeft een dubbele naam en is ook wel gekend als Brugs Tarwebier. Het bier wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele familierecept. Op de fles kan je het wapenschild van de brouwersfamilie “Vanneste” terugvinden, verwijzend naar de 5 generaties brouwerstraditie.

Het bier onderscheidt zich van andere witbieren door het gebruik van ruwe ongemoute tarwe en 100% Belgische Magnum hop. Dit geeft het bier een extra fris karakter en een subtiele bitterheid. Door de hergisting op fles krijgt het bier ook een extra volmondige smaak en een aangename prikkeling.

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier fles tafel

Verfrissende traditie

Blanche De Bruges is een traditioneel witbier met een verfrissende twist. Het ligt niet alleen qua naam, maar ook qua smaak extra fris in de mondwat het tot het zomerbier bij uitstek maakt. De unieke smaak is zeer toegankelijk en slaagt erin vroeg of laat ieders smaak te bekoren. 

In het aroma valt de geur van korianderzaad en sinaasappelschil te ontdekken. De smaak is verfrissend en eindigt met een kruidige nasmaak. Daarnaast is het een niet te alcoholisch bier met slechts 5%, dit maakt het een dorstlessend en aangenaam doordrink bier. Dorst gekregen? Waar wacht je nog op...

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier klinken glazen

Hoptail party

Bier en cocktail? Een opkomend fenomeen dat steeds vaker op cocktailkaarten verschijnt. Niet vreemd, want de mogelijkheden zijn eindeloos. We gingen met Blanche De Bruges op zoek naar unieke biercocktail-recepten. Zo ontwikkelden we enkele witbiercocktails, waar we de perfecte mix vonden tussen ons fris en karaktervol witbier en cocktails. Maak je klaar om de wondere wereld van biercocktails (of hoptails) te ontdekken!  

Ontdek de cocktails

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier hoptail cocktail bar