BRUGES 75

The Cobbler - Gent

Blanche de Bruges Brugs Tarwebier hoptail Groot Vlaenderen

INGREDIËNTEN

  • 4,5 cl gin
  • 2 cl biersiroop*
  • 2 cl citroensap
  • 10 cl Blanche de Bruges

GARNITUUR

  • Bloemetje

BEREIDING

  1. Shake 4,5 cl gin, 2 cl biersiroop* en 2 cl citroensap voor 10 à 15 seconden.
  2. Double strain de cocktail door een zeefje in een coupeglas.
  3. Top de cocktail af met ongeveer 10 cl Blanche de Bruges.
  4. Garneer met een bloemetje.

*Extra: Biersiroop

  1. Giet 12 cl Blanche de Bruges in een kommetje en laat het 20 minuten staan.
  2. Combineer met 200 gr rietsuiker in een pot over een laag vuurtje.
  3. Roer om tot de suiker is opgelost en haal het weg van het vuur.
  4. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet de siroop over in een glazen fles.
  • De siroop is 1 week houdbaar.
Blanche de Bruges Brugs Tarwebier hoptail Groot Vlaenderen