JULIETTE

Djoelsbar - Veurne

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier hoptail cocktail djoelsbar

INGREDIËNTEN

  • 4 cl London n° 3 gin
  • 4 blaadjes verse citroenverbena
  • 6 cl pompelmoes oleo saccharum*
  • Aftoppen Blanche de Bruges

GARNITUUR

  • Takje verse citroenverbena

BEREIDING

  1. Vul het cocktailglas met ijsblokken.
  2. Giet 4 cl gin in een cocktailshaker en voeg 6 cl van jouw zelfgemaakte oleo
    saccharum* toe.
  3. Gooi 4 blaadjes verse citroenverbena in de cocktailshaker en shake alles goed.
  4. Zeef de cocktail boven het glas.
  5. Top de cocktail af met Blanche de Bruges. Aftoppen van een hogere afstand zorgt
    voor een extra schuimkraag.
  6. Garneer de cocktail met enkele takjes verse citroenverbena.

*Extra: Oleo saccharum

  1. Schik de schil van enkele pompelmoezen in een lage schotel. Gebruik geen wit
    vruchtvlees want dit zorgt voor een bittere smaak.
  2. Strooi een fijn laagje suiker over de fruitschillen en laat dit enkele uren staan.
    De bedoeling is dat de oliën vrijkomen door de suiker. Dit zorgt voor een extra
    smaak in de pompelmoessiroop.
  3. Voeg nadien het sap toe van de pompelmoezen waar je reeds de schil hebt
    van verwijderd.
  4. Roer het mengsel goed om en zeef de siroop.