JULIETTE
Djoelsbar - Veurne
INGREDIËNTEN
- 4 cl London n° 3 gin
- 4 blaadjes verse citroenverbena
- 6 cl pompelmoes oleo saccharum*
- Aftoppen Blanche de Bruges
GARNITUUR
- Takje verse citroenverbena
BEREIDING
- Vul het cocktailglas met ijsblokken.
- Giet 4 cl gin in een cocktailshaker en voeg 6 cl van jouw zelfgemaakte oleo
saccharum* toe. - Gooi 4 blaadjes verse citroenverbena in de cocktailshaker en shake alles goed.
- Zeef de cocktail boven het glas.
- Top de cocktail af met Blanche de Bruges. Aftoppen van een hogere afstand zorgt
voor een extra schuimkraag. - Garneer de cocktail met enkele takjes verse citroenverbena.
*Extra: Oleo saccharum
- Schik de schil van enkele pompelmoezen in een lage schotel. Gebruik geen wit
vruchtvlees want dit zorgt voor een bittere smaak. - Strooi een fijn laagje suiker over de fruitschillen en laat dit enkele uren staan.
De bedoeling is dat de oliën vrijkomen door de suiker. Dit zorgt voor een extra
smaak in de pompelmoessiroop. - Voeg nadien het sap toe van de pompelmoezen waar je reeds de schil hebt
van verwijderd. - Roer het mengsel goed om en zeef de siroop.