LUNAR SWIZZLE

The Cobbler - Gent

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier hoptail cocktail The Cobbler

INGREDIËNTEN

  • 2 cl Zwarte Man jenever
  • 4,5 cl aardbei-mango siroop*
  • 10 gr zwarte thee
  • 100 gr suiker
  • 20 gr gember
  • 10 cl Blanche de Bruges

GARNITUUR

  • Muntblaadjes
  • Gepocheerde mango
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Schijfje sinaasappel

BEREIDING

  1. Bereid je garnituur voor: snij de mango’s. Maak een tas zwarte thee met 50 cl water.
    Voeg gember toe en laat gedurende 5 minuten trekken. Zeef de thee, voeg suiker toe
    en laat koken. Voeg de stukken mango toe en laat alles even sudderen gedurende
    12 minuten. Doe alles in een pot en plaats het in de koelkast om af te koelen.
  2. Giet 10 cl Blanche de Bruges in het glas en voeg 4,5 cl aardbei-mango siroop* toe.
  3. Schenk 2 cl jenever in het glas.
  4. Vul het glas met crushed ice en roer alles goed.
  5. Garneer met een stukje gepocheerde mango getopt met sesamzaadjes,
    een schijfje sinaasappel en een takje munt.

*Extra: Aardbei-mango siroop

  1. Pureer 300 gr aardbeien en 600 gr mango.
  2. Voeg daar 600 gr suiker en 30 cl citroensap aan toe.
  3. Roer alles in een pot op een laag vuurtje tot alles is opgelost. Probeer de siroop niet
    te laten koken.
  4. Laat de siroop even afkoelen.
Blanche de Bruges Brugs Tarwebier hoptail The cobbler